Salmorejo amb aire de mel Alemany torrada

Per celebrar el dia mundial de les abelles, us deixo aquest text cedit per Alemany 1879 i una recepta feta amb la seva mel que espero que us agradi!

La mel és un aliment ancestral, present al llarg de la història de l’ésser humà, que proporciona una gran quantitat d’energia i que a més, té una multitud de compostos que poden millorar la nostra salut, sempre consumint-la amb moderació.

A la mel sempre se li han atribuït un nombre important de virtuts, però quines propietats, reforçades científicament, té aquest aliment? Aquesta és la qüestió que intentarem respondre. Les propietats fan referència a la mel crua o sense escalfar a altes temperatures, com la que comercialitzem a Alemany.

La mel és un aliment natural al qual se li atribueixen multitud de virtuts i es caracteritza per posseir un alt contingut energètic de forma natural però, quines propietats, secundades científicament, té aquest aliment ancestral?

    • Remei econòmic contra la tos i millora dels símptomes dels refredats
    • Millora la memòria
    • Tractament de ferides i malalties dermatològiques

Ingredients

1kg de tomàquet madur

150g de molla de pa del dia anterior

150g d’oli d’oliva

1 gra d’all

1 rajolí de vinagre de poma (opcional)

65g de mel Alemany

250ml d’aigua

2g de lecitina de soja

Sal

Mantega d’avellana

Som-hi!

Tallem els tomàquets i reservem les llavors (3 per persona) amb cura que no es trenquin i els posem en el processador d’aliments junt amb l’all i la sal i triturem.

Hi afegim la molla de pa i el vinagre i tornem a triturar. Un cop estigui ben triturat hi anem afegint l’oli molt a poc a poc perquè emulsioni, ens ha de quedar una crema llisa i ataronjada. Ho colem i ho reservem a la nevera.

En un cassó hi posem la mel i deixem que es torri, sense cremar-se, ha d’agafar un color marró fosc i un lleuger olor a torrat.

Hi afegim l’aigua i deixem que es dissolgui la mel. Ho deixem refredar.

Un cop fred hi afegim la lecitina de soja i ho airegem amb un túrmix perquè ens faci espuma.

Al fons del plat hi posem les tres llavors de tomàquet que havíem reservat i uns punts de mantega d’avellana, seguidament hi poseu el salmorejo (si el serviu a taula quedareu com un restaurant de tres estrelles) un fil d’oli d’oliva i al centre una cullerada d’aire de mel torrada.

Deixa un comentari