Salmó fumat

salmó fumat

Aquesta recepta és molt fàcil i realment no té color! Queda un salmó boníssim, a casa és un bàsic, per fer sushi, amanides, torrades, pasta…

Idees!

A la barreja de sal i sucre li podem afegir algunes herbes aromàtiques com per exemple anet i pell de taronja.

El pots utilitzar per a canapès amb una mica de mantega o formatge cremós, o només amb ratlladura de pell de taronja, uns gerds…

Pots fer una pasta freda amb tomàquet amanit, salmó i orenga.

Ingredients

1 filet de salmó sense espines

Sal par fumats

Sucre

Som-hi!

Repassem el salmó que no hi quedin espines.

Barregem la sal amb el sucre (segons ens indica el paquet)

Posem una capa de sal al fons de la safata i el salmó a sobre. Ho cobrim amb la resta de la sal.

Posem un pes a sobre i ho tapem amb film.

Ho deixem 24 hores a la nevera.

Retirem l’excés de sal i hi passem aigua.

El tallem com més ens convingui.