S’acosten festes de Nadal i sempre van bé agafar idees senzilles i resultones que podem deixar fetes amb antelació, per així anar més tranquils el dia assenyalat.
La vedella és un tipus de carn, que la cuinis com la cuinis, sempre fa festa, guisada, a la planxa, a la brasa, al forn, amb guarnició…
Idees!
Fes-la el dia abans i veuràs que havent reposat unes hores tots els sabors penetren a la carn i queden més potenciats.
També la podeu congelar. És una recepta llarga, val la pena fer-ne quantitat i la que sobri congelar-la en porcions per tenir de carmanyola per un dia que no ens ve de gust cuinar o no tenim temps, acompanyada d’un arròs, verdures, bolets…
Ingredients
1 Tall rodó de vedella
2 cebes
1 porro
1 branca d’api
2 pastanagues
250ml de vi negre
1 dau de mantega
Romaní
Aigua
Sal i pebre
Per a la guarnició:
Patates
Cebetes
Pastanagues
Bolets…
Som-hi!
Salem i marquem el rodó en una cassola.
Quan el rodó està ben marcat per tot arreu hi posem les verdures.
Quan les verdures estan cuites hi afegim el vi.
I deixem que redueixi.
Després hi afegim aigua que cobreixi les verdures.
Hi afegim el romaní i ho posem al forn a 130° 5 hores.
Un cop fred, tallem la vedella
I passem la salsa pel colador xinès.
Reduïm la salsa i hi posem un dau de mantega.