Risotto de bolets

A casa, l’arròs ens agrada en qualsevol de les seves versions, tant li fa, la qüestió és que sigui un bon arròs amb uns bons ingredients que l’acompanyin.

I com no podia ser menys, el risotto també ens encanta, amb la cremositat que el caracteritza, amb aquell toc de parmesà acabat de rallar que es fon només de posar-lo sobre l’arròs i al barrejar-lo li dóna la cremositat que caracteritza als risottos.

Idees!

Poseu els bolets que més us agradin, si són de temporada molt millor.

El risotto base, es fa amb arròs, ceba, brou i parmesà, a partir d’aquí feu volar la vostra imaginació (formatges, bolets, espècies, verdures, carns, peix, marisc…)

Les millors varietats per fer un bon risotto són el Carnaroli i l’Arborio, són unes varietats amb alt contingut de midó, cosa que ens ajudarà a donar cremositat al plat i tenen el gra curt i dur, que absorvirà bé el líquid i aguantarà que l’estiguem remenant constantment sense trencar-se.

Ingredients

300g arròs Carnaroli

1 ceba

3 grans d’all

400g de bolets (jo he utilitzat Portobello, shitakes i uns rovellons que tenia confitats)

1 branca de romaní

2l d’aigua

50g de mantega a temperatura ambient

Parmesà

Fruits secs crus variats (ametlles, avellanes, festucs, nous, pinyons, pipes…)

Oli i sal

Som-hi!

En una olla, posem l’aigua i la meitat dels Portobello tallats a làmines, el romaní, dos grans d’all i una raig d’oli i a foc mig ho portem a ebullició.

En una cassola amb un raig d’oli, sofregim la ceba tallada ben petita fins que comenci a agafar color. Hi afegim l’all tallat tallat molt petit i ho sofregim tot junt un moment.

Hi afegim la resta de Portobello i els shitakes laminats i sofregim tot junt fins que comencin a agafar una mica de color.

Hi posem l’arròs i el nacarem, el sofregim junt amb la ceba i els bolets fins que quedi lleugerament transparent i brillant.

Comencem a afegir el caldo, un cullerot cada vegada, sense deixar de remenar fins que l’hagi absorbit i seguidament hi afegim un altre cullerot de caldo, hi afegim també els rovellons confitats i els Portobello que hem utilitzat per fer el caldo. Repetim el procés fins passats uns 18 minuts que l’arròs estarà suau per fora i al dente per dins.

En aquest moment, apaguem el foc i hi afegim la mantega. Ho remenem bé, fins que la mantega estigui totalment integrada. Rallem el parmesà per sobre i barregem bé perquè es fongui i s’integri i ens doni cremositat al risotto.

Amb l’ajuda d’un morter piquem lleugerament els fruits secs i els torrem al forn o en una paella i els posem per sobre el risotto.

Deixa un comentari