El pollastre al forn, cadascú el fa a la seva manera i totes espectaculars! A mi m’agrada fer-ne a casa, és una manera de coure el pollastre amb poc greix afegit, queda tendre i el pots acompanyar de molts ingredients!
El pollastre és una carn suau, que ens agrada tant als petits com als grans de casa, la pots fer al forn, a la cassola, a la planxa, arrebossat, a la brasa…
L’altre dia vaig descobrir aquesta recepta del gran Martín Berasategui i se’m va crear la necessitat de fer-la. Les expectatives eren altes i no ens va defraudar, el pollastre queda sucós i les patates i la ceba, es fonen a la boca.
Idees!
Canvia o afegeix algunes de les verdures que l’acompanyen, unes pastanagues, tomàquets xerris, bròquil, carbassó…
Afegeix algunes herbes aromàtiques per donar-li un aire a bosc, unes branquetes de farigola, romaní, llorer…
Ingredients
1 pollastre sencer
2 cebes grans
4 grans d’all
3 patates grans
Mantega
Sal i pebre
Som-hi!
Salpebrem el pollastre, per dins i per fora.
Pelem i tallem les verdures i les posem en una cassola apta per al forn, tipus cocotte.
Untem el pit del pollastre amb mantega i el posem a la cassola.
Afegim mig got d’aigua i tapem la cassola amb paper d’alumini.
Ho posem al forn a 160° durant 45 minuts.
Passat aquest temps, traiem el paper d’alumini i posem el forn a 210° durant 30 minuts.
Girem el pollastre i el deixem 15 minuts més al forn.
Després posem el pollastre sobre una reixeta amb el pit mirant avall i el deixem reposar 10 minuts.
1 Comment
Comments are closed.