Pollastre al forn de Martín Berasategui

Pollastre al forn

El pollastre al forn, cadascú el fa a la seva manera i totes espectaculars! A mi m’agrada fer-ne a casa, és una manera de coure el pollastre amb poc greix afegit, queda tendre i el pots acompanyar de molts ingredients!

El pollastre és una carn suau, que ens agrada tant als petits com als grans de casa, la pots fer al forn, a la cassola, a la planxa, arrebossat, a la brasa…

L’altre dia vaig descobrir aquesta recepta del gran Martín Berasategui i se’m va crear la necessitat de fer-la. Les expectatives eren altes i no ens va defraudar, el pollastre queda sucós i les patates i la ceba, es fonen a la boca.

Idees!

Canvia o afegeix algunes de les verdures que l’acompanyen, unes pastanagues, tomàquets xerris, bròquil, carbassó…

Afegeix algunes herbes aromàtiques per donar-li un aire a bosc, unes branquetes de farigola, romaní, llorer…

 

Ingredients

1 pollastre sencer

2 cebes grans

4 grans d’all

3 patates grans

Mantega

Sal i pebre

Som-hi!

Salpebrem el pollastre, per dins i per fora.

Pelem i tallem les verdures i les posem en una cassola apta per al forn, tipus cocotte.

Untem el pit del pollastre amb mantega i el posem a la cassola.

Afegim mig got d’aigua i tapem la cassola amb paper d’alumini.

Ho posem al forn a 160° durant 45 minuts.

Passat aquest temps, traiem el paper d’alumini i posem el forn a 210° durant 30 minuts.

Girem el pollastre i el deixem 15 minuts més al forn.

Després posem el pollastre sobre una reixeta amb el pit mirant avall i el deixem reposar 10 minuts.