Continuant amb la temporada de figues, avui us porto un postre, dolç, golós…
Les milfulles m’agraden molt, perquè afegeixen un punt cruixent i textura al postre, a més el pots tenir fet amb antelació (recordeu que la crema és un producte delicat i que s’ha de guardar a la nevera, un màxim de 3-4 dies)
Idees!
Si no és temporada de figues, escull la teva fruita de temporada preferida per fer-lo, no tinguis por a substituir-les!
Ingredients
Crema d’ametlles torrades
1 litre de llet d’ametlles (sense sucre)
75g de midó de blat de moro (Maizena)
200g de sucre
1 baina de vainilla
150g d’ametlles torrades
1 ou + 6 rovells
Milfulles
1 Làmina de pasta de full
Sucre llustre
Figues caramel·litzades
4-6 figues coll de dama
Caramel salat
200g de sucre blanc
90g de mantega
120ml de nata 35% MG
1 cullerada de sal Maldon
Som-hi
En una picadora, hi posem les ametlles torrades, les pelem i les triturem fins que tregui part del seu oli i tingui una textura de mantega.
Reservem una tassa de llet d’ametlles i la resta la posem en un cassó, hi posem una baina de vainilla i ho portem a ebullició. Reservem.
En un bol, hi posem l’ou i els rovells, el sucre, la tassa de llet reservada i la Maizena. Ho barregem bé i hi anem afegint la llet infusionada sense deixar de barrejar. Ho posem al foc mig i barregem fins que estigui espès. Hi afegim la mantega d’ametlles i ho barregem molt bé. Ho posem en una safata, filmem a pell i ho posem a la nevera.
En un cassó petit hi posem el sucre a foc mig i quan es comenci a fondre ho barregem fins que comenci a caramel·litzar-se i tot el sucre estigui dissolt. Hem de controlar el color, fins que agafi un color daurat clar, abaixem el foc i hi afegim la mantega, en compte.
Ho barregem molt bé fins que s’incorpori completament i a continuació hi afegim la nata líquida. Seguim barrejant i esperem que torni a bullir i estigui ben homogènia, deixem que bulli un minut i ho retirem del foc.
Hi afegim la sal, a barregem bé i la posem en un pot de vidre (en compte que crema molt) i deixem que es refredi. Aguanta dues setmanes a la nevera.
Tallem la pasta de full a la mida que ens interessi (recordeu que les apilonarem, és important que tinguin exactament la mateixa mida).
La posem a la safata de forn sobre un tros de paper sulfuritzat, i espolvoregem sucre llustre per sobre i pels dos costats i ho posem al forn prèviament escalfat a 180º durant 5 minuts.
Passat aquest temps, posem un tros de paper sulfuritzat a sobre i un pes (una altra safata, per exemple) per aixafar les làmines de pasta de full. Ho tornem a posar al forn durant 10 minuts.
Passat aquest temps, girem les làmines, hi tornem a posar el pes a sobre i ho posem al forn 5 minuts més, fins que quedi daurat.
Tallem les figues per la meitat o a quarts. En una paella ben calenta, hi posem les figues pel costat que hem tallat i deixar-les fins que facin olor a caramel.
Un cop tinguem totes les elaboracions a punt, posem la crema en una màniga pastissera, el caramel salat el posem en una altra màniga pastissera o en un biberó.
En el plat o safata on ho servirem, hi posem una làmina de pasta de full a sobre hi posem la crema, una altra làmina de pasta de full, tornem a posar una capa de crema. Acabem amb una última làmina de pasta de full, hi posem uns punts de crema, les figues i un fil de caramel salat.