Ous al plat – Shakshuka

Avui us porto la meva personal versió del Shakshuka, molt fàcils de fer!

Així celebrem el dia mundial de l’alvocat, amb aquest plat ideal per fer un brunch, un dinar o un sopar a la fresca.

Els ous són un dels meus imprescindibles a la cuina, el dia que me’n quedo sense he de córrer a buscar-ne!

El més important, que siguin bons i de qualitat, sempre que puc els vaig a buscar a casa d’un veí, si no uns ous de qualitat com els de liderou

Idees!

Si és per esmorzar o sopar, podeu acompanyar-los amb unes torrades de pa. Si us els mengeu per dinar podeu acompanyar-los d’uns cigrons, arròs, quinoa…

Ingredients

2 ous per persona

1 ceba

1 pastanaga

1/2 carabassó

1 gra d’all

4 cullerades de salsa de tomàquet

1 alvocat

1 cullerada de pipes

sal i oli

Som-hi!

Tallem la ceba i l’all molt petits i els sofregim amb una mica d’oli. Quan comenci a agafar color hi afegim la pastanaga rallada i el carabassó.

Quan estigui ben sofregit hi afegim la salsa de tomàquet i ho deixem uns minuts que s’integrin tots els sabors.

Posem el sofregit en una paella o safata apta per al forn i amb una cullera fem un espai per a cada ou i els hi posem.

Posem la safata al forn prèviament escalfat a 200º entre 8 i 10 minuts (vigileu que no se us qualli massa el rovell).

Peleu i talleu a làmines l’alvocat, el posem a la safata amb els ous i hi posem unes pipes de gira-sol torrades.

Leave a Reply