Avui us porto la meva personal versió del Shakshuka, molt fàcils de fer!
Així celebrem el dia mundial de l’alvocat, amb aquest plat ideal per fer un brunch, un dinar o un sopar a la fresca.
Els ous són un dels meus imprescindibles a la cuina, el dia que me’n quedo sense he de córrer a buscar-ne!
El més important, que siguin bons i de qualitat, sempre que puc els vaig a buscar a casa d’un veí, si no uns ous de qualitat com els de liderou
Idees!
Si és per esmorzar o sopar, podeu acompanyar-los amb unes torrades de pa. Si us els mengeu per dinar podeu acompanyar-los d’uns cigrons, arròs, quinoa…
Ingredients
2 ous per persona
1 ceba
1 pastanaga
1/2 carabassó
1 gra d’all
4 cullerades de salsa de tomàquet
1 alvocat
1 cullerada de pipes
sal i oli
Som-hi!
Tallem la ceba i l’all molt petits i els sofregim amb una mica d’oli. Quan comenci a agafar color hi afegim la pastanaga rallada i el carabassó.
Quan estigui ben sofregit hi afegim la salsa de tomàquet i ho deixem uns minuts que s’integrin tots els sabors.
Posem el sofregit en una paella o safata apta per al forn i amb una cullera fem un espai per a cada ou i els hi posem.
Posem la safata al forn prèviament escalfat a 200º entre 8 i 10 minuts (vigileu que no se us qualli massa el rovell).
Peleu i talleu a làmines l’alvocat, el posem a la safata amb els ous i hi posem unes pipes de gira-sol torrades.