Gelat de fruites del bosc i iogurt grec

gelat de fruites del bosc i iogurt

Avui comença la setmana de la vida sana, vols que la celebrem junts?

No pateixis, jo hi poso els gelats!

Amb aquesta calor no hi ha res millor que un bon gelat, a l’ombra del teu arbre preferit, amb les herbes fent-te pessigolles a les cames, gaudint de l’aire suau que t’acarona els cabells.

I si a més, és la setmana de la vida sana i fem uns gelats amb fruita, sense sucre, doncs ja ho tenim tot, no?

Idees!

Aprofita que ara hi ha moltes fruites delicioses de temporada i fes les teves pròpies combinacions, síndria, cireres, préssec, prunes…

Pots canviar la xocolata blanca per la teva xocolata preferida.

Ingredients

300g de fruites del bosc, fresques o congelades

65g de xarop d’agave (podeu substituir per qualsevol altre edulcorant líquid)

1g d’agar-agar

2 iogurts grecs

130g de xocolata blanca

20g de xocolata negra

Som-hi!

Posem 150g de fruites del bosc i 40g de xarop d’agave en un bol al microones 3 minuts, hi afegim l’agar-agar, ho triturem i ho tornem a posar al microones 2 minuts, ho barregem bé i reservem la melmelada.

Triturem 1 iogurt i mig amb 110g de fruites del bosc i 25g d’agave.

A les poleres hi posem una cullerada de iogurt amb fruites, una cullerada de la melmelada i una cullerada del mig iogurt que ens havia quedat, algunes fruites del bosc senceres i anem repetint fins a tenir les poleres plenes.

Ho posem al congelador un mínim de dues hores, fins que estigui completament congelat.

Al bany maria fonem la xocolata blanca dins d’un got estret (que ens hi càpiguen els gelats) i alt. Fem el mateix amb la xocolata negra.

Quan la xocolata s’hagi atemperat (entre 30-35ºC) treiem els gelats dels motlles i els suquem a la xocolata blanca i els deixem sobre paper de forn. Suquem una forquilla a la xocolata negra i fem uns fils de xocolata per sobre dels gelats.

Els tornem a posar al congelador.

Leave a Reply