Fa uns dies em van regalar una carbassa enorme que casi no cabia al forn!
Era tan gran que em feia mandra obrir-la, tallar-la, coure-la…
Finalment m’ha decidit, per poder-la pelar fàcilment l’he escalivat amb el gratinador del forn, fins que la pell està ben torrada i llavors es pela molt fàcilment.
Idees!
La crema de carbassa la podem fer sola, o barrejada amb altres ingredients (pera, poma, patata, porro, bróquil…) i espècies (pebre vermell, curry, cúrcuma…) i com a tòpping la podem acompanyar amb uns daus de pera crua, o uns bolets saltejats, sèsam, fruits secs o alguna espècie que us agradi.
Per donar-li més cremositat podem afegir-li una cullerada de iogurt grec o de formatge cremós.
Ingredients
1 carbassa mitjana
1 ceba
2 peres
1l d’aigua
Som-hi!
Posem la carbassa al forn amb el gratinador al màxim fins que la pell estigui torrada.
Sofregim la ceba i quan agafi color hi afegim la pera.
Quan la pera estigui tova hi afegim la carbassa i l’aigua i ho deixem bullir uns minuts.
Ho triturem reservant una part del caldo per rectificar la densitat de la crema
Per decorar hi podem posar uns daus de pera crua.