Croquetes de rostit

Croquetes de rostit

A qui no li agraden unes bones croquetes? Cruixents per fora, cremoses per dins…

Són tant versàtils que les podem fer de qualsevol cosa que se’ns passi pel cap, salades, dolces, clàssiques, innovadores… casi tot s’hi val en el món de la croqueta!

Les podem fer de zero, però la croqueta tradicionalment ha estat un plat d’aprofitament, d’aprofitar aquella mica de rostit, de pernil que ja a tothom fa mandra tallar, de l’escalivada que va sobrar del sopar d’ahir…

Idees!

Si les vols fer veganes substitueix la llet per una beguda vegetal sense sucres afegits i l’ou per la mateixa llet o per cervesa.

Pots substituir la farina de blat per farines sense gluten com ara el midó de blat de moro (Maizena), la farina d’arròs o de cigró.

Ingredients

250g de rostit (en aquest cas jo l’he fet amb vedella, carn magre de porc i pit de pollastre, ceba, api, pastanaga i tomàquet, vi negre i xerès dolç)

300g de farina

60g de mantega

60g d’oli d’oliva

1,5l de llet

1 cullerada de ceba negra

3 ous

Farina

Farina de galeta

Som-hi!

Posem l’oli, la mantega i la farina en una cassola i sense deixar de remenar ho coem a foc mig durant uns 10 minuts, fins que la farina estigui ben cuita.

Escalfem la llet i l’anem afegint a la farina fins a obtenir una beixamel ben fina.

Piquem el rostit ben petit (a mi m’agrada fer-ho amb el ganivet, perquè m’agrada trobar-hi algun trosset a les croquetes, si no us agrada, podeu picar-lo en una picadora)

Afegim la ceba negra i el rostit a la beixamel i ho coem a foc fluix una estona, rectifiquem de sal i pebre.

Ho posem tot en una safata, ho filmem a pell i ho posem a la nevera fins que sigui completament fred.

Amb l’ajuda de dues culleres formem les croquetes i les passem per farina, ou batut i farina de galeta.

Un cop les tinguem arrebossades, posem un cassó amb oli (hi ha d’haver oli suficient per cobrir completament les croquetes, així se’ns couran uniformement). Les fregim a tongades de 3/5 croquetes, segons la mida del cassó i les posem sobre paper absorvent.

Deixa un comentari