Croquetes de pollastre

croquetes de pollastre

M’encanten les croquetes i des que me les faig a casa, les altres no m’agraden.

Una bona croqueta ha de tenir un arrebossat cruixent i un interior cremós. A mi m’agrada que es noti de què estan farcides, per tant el farcit no el pico, el pollastre, peix, marisc, verdures… que hi poso a dins sempre està tallat a ganivet, però això va a gustos clar!

Avui les he fet aprofitant les restes del pollastre al forn de l’altre dia, el que vaig fer va ser substituir les patates de la recepta per pastanagues.

Idees!

Les croquetes es poden fer de pràcticament qualsevol cosa, jo miro d’aprofitar les restes d’algun rostit o si ha sobrat un tros de pollastre a l’ast.

Podeu variar l’arrebossat per tenir diferents tipus de cruixent o de sabors, podeu substituir el pa ratllat per panko o quicos o cereals trinxats, podeu afegir-hi sèsam i fruits secs.

Ingredients

1/2 pollastre rostit, les seves verdures i el suc de cocció

100g de farina

50g de Maizena

500ml de llet

Farina

Ou

Pa rallat

Som-hi!

Tallem petites les verdures del rostit i les sofregim amb el suc.

Tallem el pollastre petit, ja us he dit que jo el tallo a ganivet, però el podeu triturar amb el processador d’aliments, i l’afegim a les verdures.

En un bol, barregem les farines i la llet i l’incorporem al pollastre. Ho remenem durant uns 10 minuts fins que la massa agafi cos, la rectifiquem de sal.

Quan es desenganxi de les vores de la cassola ja tenim la massa a punt.

La passem a una safata i la filmem a pell (que el film toqui la massa perquè no se’ns formi una pel·lícula resseca) i la deixem a la nevera un parell d’hores (o fins que la massa estigui freda).

Posem la massa en una màniga pastissera.

Posem farina al taulell i fem xurros amb la massa, la tallem i l’enfarinem.

Passem les croquetes per ou batut i pa rallat.

Ara ja les podeu fregir o congelar.