Extraescolar – Petits xefs

Edat recomanada de 10 a 12 anys

Els nens han de viure el procés del menjar bo i sa, no aprendre’n només la teoria.

Els nens despertaran a través dels sentits el plaer de menjar bé i sa. Si s’ho passen bé, i els donem opcions saboroses i atractives, segur que voldran cuidar la seva alimentació. Els ensenyarem a treure el màxim partit als aliments, apreciant-los, tocant-los, cuinant-los i tastant-los.

OBJECTIUS

L’objectiu principal és que els nens i nenes es diverteixin.

Els ensenyarem hàbits d’higiene a la cuina, perquè serveixen els diferents utensilis i sobretot a utilitzar-los de forma correcta.

Que descobreixin la base dels bons hàbits alimentaris, nous ingredients i textures i com podem manipular-los perquè adquireixin noves textures, olors, colors i sabors.

petits xefs

Hauran de treballar en equip per treballar la creació en equip, la negociació, la presa de decisions i el consens.

Aprendran a ser més independents, fent ells mateixos el menjar, els donarem les eines per tenir criteri, curiositat, interès i consciència dels aliments.

DURADA DE L’ACTIVITAT

30 minuts perquè els nens berenin més 1 hora de taller (en grups de 8 a 16 nens).

1 dia a la setmana de 3 a 9 mesos (es pot fer al llarg de tot el curs o per trimestres)