Albergínies farcides en 30 minuts

alberginies farcides

Fàcils, ràpides, d’aprofitament, per dinar, per sopar o per un dia especial…

Les podem farcir de tantes coses diferents que ens permetrà gastar totes aquelles restes de menjar que sovint van donant voltes per la nevera sense trobar el moment de gastar-les o posar-hi aliments més festius i convertir-se en un plat fàcil per una ocasió especial.

Idees!

Les podem coure al microones, tallades per la meitat i tapades amb film, les posem entre 10 i 15 minuts al microones a màxima potència.

Les podem farcir de carn, peix, marisc, verdures, cereals, fruits secs, del rostit que va sobrar l’altre dia… feu volar la vostra imaginació!

Ingredients

2 albergínies

1 ceba

1/2 carbassó

1 pastanaga

4 xampinyons

1 pebrot escalivat

2 cullerades de salsa de tomàquet

200g de carn picada

sèsam

Som-hi!

Tallem les albergínies per la meitat, els hi fem uns talls transversals i les amanim amb sal i oli.

Les posem al forn (prèviament escalfat a 200º amb ventilador) durant 25 minuts.

Tallem les verdures i els xampinyons a daus petits i els sofregim amb una mica d’oli.

Quan les tenim ben sofregides hi afegim la carn picada. quan estigui ben cuita hi posem la salsa de tomàquet i el pebrot escalivat tallat petit.

Amb una cullera buidem les albergínies i afegim la polpa tallada petita amb la resta de farsa. Un cop ho tenim tot ben integrat farcim les albergínies.

Hi posem unes llavors de sèsam per sobre.